Försäkra dig om en plats redan idag på mopedutbildningen 2019

Kursstart den 2 mars 2019, välkommen med din anmälan.

 

 

 

 

 

AM körkort – (Klass 1)

Att ha ett körkort ger frihet och självständig färdsätt!

Vi på Apladalens Trafikskola AB vill kunna erbjuda en kvalitativ, lärorik och givande moped utbildning. För att få ett körkort ställs vissa krav på dig. Detta görs för att alla som är ute i trafiken ska veta att du som trafikant är säkerhetsmedveten och trafikutbildad förare. Utbildningen för AM ska vara sammanlagt minst 12 timmar.

Den ska innehålla både en teoretisk del som praktisk del som övningskörning i trafiken. När du tar ett AM körkort får du kunskaper som är värde fulla i framtiden när du ska ta ditt bil körkort.

Hos oss på körskolan består det av 8 timmars teori samt 4 timmars praktisk del. Josef som är ansvarig lärare kommer se till att alla elever få den hjälp som behövs. Du måste vara beredd på att köra under skol tid.

För att en elev ska få övningsköra krävs det att man är 14 år och 9 månader för moped klass 1 samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Uppsikt ska ske av en behörig utbildare. Privat övningskörning är ej tillåtet.

Efter avslutad utbildning på trafikskolan ska du boka prov på trafikverket för ditt kunskapsprov. Provet består av 65 frågor och 52 är godkänt där med har du ditt AM körkort. Det krävs en hel del egna studier innan man är redo för sitt kunskapsprov. I moped avgiften ingår självklart all material som du behöver för att få de kunskaper som krävs för ett AM körkort.

Kontakta oss om ni har frågor eller om ni vill anmäla er till AM utbildningen.

Pris 5300 kr exkl. avgifter till Trafikverket

 

Förarbevis – Moped klass 2

Moped klass 2 är konstruerad för en hastighet av 25 km/h med en motor vars effekt inte överstiger 1 kilowatt. Det krävs inget körkortstillstånd för att köra ett sådan fordon om du har fyllt 15 år före den 1 oktober 2009. Blir du 15 år efter den 30 september 2009 krävs det att du minst ha förarbevis för moped klass 2, körkort för minst behörighet AM eller traktorkort.

För att få ett förarbevis måste du vara 15 år gammal och genomfört en utbildning hos en behörigutbildare och godkänt kunskapsprov.

Utbildningen omfattar minst 10 timmars utbildningstid vilket består av en obligatorisk teori del på 8 timmar lärarledd. Körning på manöverbanan 1 timme och 1 timme ute i trafiken. Du måste vara beredd på att köra under skol tid.

När utbildningen är klar bokar trafikskolan ett kunskapsprov till dig. Kunskapsprovet innehåller 35 frågor och du ska ha 28 rätt för att bli godkänd och därmed få ditt förarbevis.

Kontakta oss om ni har frågor eller vill anmäla er.

Pris 2700 kr

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress