Vi har fullt på vår moped utbildning! Vi ser framemot att möta er nästa år 2020. 

 

 

 

Nyinköpta mopeder till våra elever

För vår och din säkerhet har vi reflexvästar där det framgår att vi är ute och övningskör

Mopedeleverna jobbar flitigt med sina uppgifter

 

Efter en godkänd manöverbana är det snart dags för körning i trafik.

Josef med sin mopedelev

 

AM körkort – (Klass 1)

Att ha ett körkort ger frihet!

Vi på Apladalens Trafikskola erbjuder en kvalitativ, lärorik och givande mopedutbildning. Utbildningen för AM är sammanlagt minst 12 timmar.

Utbildningen består av 8 timmar lärarledd teori samt 4 timmar körning varav 1 timma manöverbana och 3 timmar körning i trafik.

Efter avslutad teoridel arbetar du som elev självständigt med teorin via appen Körkort nu.

Josef Sandberg som är utbildningsledare för hela mopedutbildning har utbildat mer än 500 mopedelever, han kommer se till att alla elever får den hjälp de behöver under hela utbildningen för att få sitt AM körkort.

Du måste vara beredd på att köra under skoltid.

För att en elev ska få övningsköra krävs det att man är 14 år och 9 månader för moped klass 1 samt ha ett giltigt körkortstillstånd. Uppsikt ska ske av en behörig utbildare. Privat övningskörning är ej tillåtet.

Efter avslutad utbildning på trafikskolan ska du boka prov på trafikverket för ditt kunskapsprov. Provet består av 65 frågor och 52 är godkänt där med har du ditt AM körkort. Det krävs en hel del egna studier innan man är redo för sitt kunskapsprov. I moped avgiften ingår självklart all material som du behöver för att få de kunskaper som krävs för ett AM körkort.

Kontakta oss om ni har frågor eller om ni vill anmäla er till AM utbildningen.

Pris 5300 kr exkl. avgifter till Trafikverket

 

Förarbevis – Moped klass 2

Moped klass 2 är konstruerad för en hastighet av 25 km/h med en motor vars effekt inte överstiger 1 kilowatt. Det krävs inget körkortstillstånd för att köra ett sådan fordon om du har fyllt 15 år före den 1 oktober 2009. Blir du 15 år efter den 30 september 2009 krävs det att du minst ha förarbevis för moped klass 2, körkort för minst behörighet AM eller traktorkort.

För att få ett förarbevis måste du vara 15 år gammal och genomfört en utbildning hos en behörigutbildare och godkänt kunskapsprov.

Utbildningen omfattar minst 10 timmars utbildningstid vilket består av en obligatorisk teori del på 8 timmar lärarledd. Körning på manöverbanan 1 timme och 1 timme ute i trafiken. Du måste vara beredd på att köra under skol tid.

När utbildningen är klar bokar trafikskolan ett kunskapsprov till dig. Kunskapsprovet innehåller 35 frågor och du ska ha 28 rätt för att bli godkänd och därmed få ditt förarbevis.

Kontakta oss om ni har frågor eller vill anmäla er.

Pris 2700 kr

 

 

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress